Er der nogen af jer, som ved hvor navnet kommer fra? Jeg synes ikke, det giver nogen mening.
Ca. 25 stk
5 dl lunken vand
50 g gær
Gæren røres ud i vandet
1 dl olie
2 spsk sukker
2 tsk salt
100 g grahamsmel
800 g hvedemel
Ingredienserne røres i.
Ælt godt sammen.
Lad hæve i 1 time
2 æg
200 g gulerødder (ca. 3 store)
100 g solsikkekerner
Lav herefter en fordybning i dejen.
Kom æg og solsikkerkerner i.
Riv gulerødderne og kom den i også.
Ælt dejen godt sammen igen.
Dejen bliver lidt specielt. Meget fedtet og blød - det er meningen.
Sæt bollerne af med 2 store spiseskeer på en bageplade.
(Nej, de bliver ikke pænt runde som andre boller)
Bag dem på en bagesten, hvis du har sådan én.
Hvis ikke, så lad bagepladen stå i ovnen, mens den varmer og kom bollerne på en varm plade.
Bages i 13-15 min. ved 230 grader varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar