tirsdag den 15. oktober 2013

Madbrød



Kan altså godt lide når man får brød med til sin hovedret. Er det bare mig, der har det sådan?
Det her brød er ret godt, fordi det har meget smag.

Til 2 brød

1 dl vand
20 g gær
25 g smør (kærgården steg og bag, bruger jeg)
3 dl mælk
1 dl græsk youghurt
1 tsk salt
100 g fuldkornsmel
500 g hvedemel
100 g grahamsmel

Olie
Fetaost
Soltørrede tomater
Revet ost
Krydderier

Rør gæren ud i vandet. 
Tilsæt smør, mælk, youghurt og salt.
Ælt dejen i lidt af gangen - nem hva' :)

Lad det hæve i mindst et par timer eller natten over i køleskabet.
Del dejen i 2 og form som 2 lange brød. Lav fordybninger i midten hele vejen ned med fingrene.
Sprøjt/pensl midten med olie. Drys godt med krydderier - der skal en del mere til end man normalt ville komme på, så bare brug løs. Jeg kom også fetaost, soltørrede tomater og revet ost på, men det er jo alt efter smag og behag.

Bages ved 225 grader i 15 min.
Brug gerne en pizzasten hvis du skulle eje sådan én.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar