Endnu en omgang is, men denne gang blev den lavet med fløde og brugt som pindis. Som faktisk blev virkelig gode og meget sommerlige.
Flødeis:
200 ml piskefløde
200 ml mælk
150 gr sukker
1 æggeblomme
2 spsk hyldeblomstsirup (kan udelades) se opskrift her
Pisk det hele sammen (i hånden, ikke elpisker), bare så det er blandet godt.
Kør på ismaskine i ca. 40 min.
Bær:
150 gr blandede frosne bær
2 spsk rørsukker
Imens laves bærene. Kom dem i en gryde sammen med rørsukker og kog det op. Når bærrene er ved at være kogt ud, skal man lige sigte bær-resterne fra, så massen er helt flydende. Når fløde-isen er færdig røres bærrene i, sådan lidt løst og kun en smule, så man får halv flødeis, halv bæris. Hæld i forme (eller én stor) og stil på køl et par timer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar