tirsdag den 15. oktober 2013

Durumbrød




Lækkert franskbrød med sprød skorpe og blød midte.
Ælt det lynhurtigt sammen om aftenen og bag det næste morgen.
Det er da lige før det er nemmere end en tur til bageren.


5 dl mælk
10 g gær
Lun mælken og rør gæren i.

1 dl surdej
2 spsk akaciehonning
Tilsæt surdejen og honning 
(hvis ikke du har en surdej, så skynd dig at få lavet én. Indtil da må du bruge vand i stedet)

1 spsk salt
150 g durummel
500 g hvedemel
Tilsæt salt og ælt melet i lidt af gangen. Ælt på røremaskine i ca 10 min.

Kom dejen i en form og lad den hæve på bordet natten over.
Jeg brugte en hævekurv, men ikke nødvendigt.

Næste dag
Forvarm ovnen til 250 grader.
Det kan virkelig anbefales at bruge en pizzasten, så får du nemlig en ekstra sprød skorpe.
Bages i ca. 25 min.

Du kan evt. lige ridste dejen med en skarp kniv, så får du den fine struktur i overfladen.
Jeg proppede også en håndfuld solsikkekerner på toppen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar