mandag den 23. april 2012

Macarons


Meget søde kager, men farverne er super flotte og pynter virkeligt på et bord.

Ca. 30-40 stk.

75 gr æggehvider
20 gr sukker
220 gr flormelis
100 gr mandelmel
Frugtfarve

Fyld:
50 gr smør
150 gr flormelis
1/2 tsk vaniljeekstrakt
50 gr hvid chokolade

Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukkeret og pisk til hviderne er blanke.
Sigt flormelis i dejen. Blend mandlerne til mandelmel og vend dem i dejen.
Del evt. op i flere små portioner og tilsæt lidt frugtfarve til hver portion.

Fyld blandingen i en sprøjtepose og sprøjt små klatter ud på et stykke bagepapir. Lav den ikke for store og de løber også lidt ud. Lad dem stå på pladen i ca. 15 minutter.
Bages ved 160 grader i ca. 15 min. Hold godt øje med dem, så de ikke får for meget.
Tag pladen ud og lad dem køle lidt af, inden du tager dem af bagepapiret.

Til fyldet piskes smør, flormelis og vaniljeekstrakt sammen. Pisk gerne et stykke tid.
Den hvide chokolade smeltes over vandbad og vendes i smør-cremen.

Kom et lag smørcreme på macaron'en og sæt top på. Opbevares i køleskabet.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar