Dette brød er lidt fint at servere som tilbehør, i stedet for brød i en kurv.
5 dl vand
1 dl surdej (brug bare 1 dl vand, hvis ikke du har surdej)
1 ært gær
15 g salt
1 spsk olie
400 g hvedemel
200 g rugmel
100 g speltmel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt surdejen. Rør salt og olie i.
Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt godt sammen.
Lad dejen hæve natten over.
Del dejen op i 10 stykker - kom en del mel på hænderne, da dejen er ret klistret.
Beklæd urtepotterne med bagepapir og kom dejen i.
Lad den hæve 1-1,5 time mere.
Bag bollerne ved 220 grader varmluft i ca 35 min.
Mine urtepotter er købt i en gårdbutik, men er blot helt almindelige urtepotter som er rengjort.
Ps: Du kan også lave dem på grillen, hvis den alligevel er tændt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar