mandag den 25. juni 2012

Kanelsnegle med karamel



Denne kanelsnegl er den bløde slags - ikke som de der tørre snegle man får hos bageren, der falder fuldstændig fra hinanden. En snegl skal være blød og have godt med fyld.

Jeg har gjort fyldet en smule karamel-agtigt. Det smager stadig mest som det almindelige fyld, men med et tvist af karamel, som jeg synes fungerer super godt.

6 stk.

1 dl mælk
15 gr gær
1 spsk sukker
1 knivspids salt
1 æg
40 gr smør
175 gr hvedemel

Fyld:
30 gr smør
55 gr. brun farin
1/4 dl mælk
50 gr flormelis
1/2 tsk vaniljesukker
2 tsk kanel
1 knivspids muskatnød

Lun mælken og udrør gæren.

Tilsæt sukker, salt og sammenpisket æg.
Smelt smøren en smule, så det er meget blødt og rør i.
Tilsæt melet lidt af gangen.
Sæt til hævning i 1-1,5 time

Rul ud til en firkant.

Fyld:
Kom smør, brun farin og mælk i en gryde. 
Kog op, mens du rører, til sukkeret er smeltet. Tag gryden af.
Sigt flormelis, kanel og vaniljesukker i gryden. 
Tilsæt muskatnødden og rør godt sammen. Fordel på dejen.
Rul sammen - den må gerne være lidt tyk, opskriften er jo kun til 6 stk.
Skær i 6 dele og sæt dem side om side i en rund metalform eller lignende.

Bag ved 200 grader i 15 min.

Ps: Jeg bagte dem i en rose-silikone-form som denne, for at give den en fin form.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar