søndag den 24. juni 2012

Urtepottebrød



Dette brød er lidt fint at servere som tilbehør, i stedet for brød i en kurv.

5 dl vand
1 dl surdej (brug bare 1 dl vand, hvis ikke du har surdej)
1 ært gær
15 g salt
1 spsk olie
400 g hvedemel
200 g rugmel
100 g speltmel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt surdejen. Rør salt og olie i.
Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt godt sammen.

Lad dejen hæve natten over. 
Del dejen op i 10 stykker - kom en del mel på hænderne, da dejen er ret klistret. 
Beklæd urtepotterne med bagepapir og kom dejen i. 
Lad den hæve 1-1,5 time mere.
Bag bollerne ved 220 grader varmluft i ca 35 min.

Mine urtepotter er købt i en gårdbutik, men er blot helt almindelige urtepotter som er rengjort.

Ps: Du kan også lave dem på grillen, hvis den alligevel er tændt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar