søndag den 15. april 2012

Hjemmelavet pizza



Med fuldkornsbund og peberfrugt sauce

Den blev virkelig god, både bunden og saucen. Peberfrugtsauce kan klart anbefales. Den har meget mere smag end en tomatsauce.

Til 1 pizza

Fuldkornsbund:
2 dl lunkent vand
25 gr gær
1 spsk olie
1/2 tsk sukker
1 tsk salt
3 dl hvedemel
3 dl fuldkornsmel
1 dl grahamsmel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen godt igennem. Lad den hæve i mindst eb time. Rul ud og kom fyldet på. Bages ved 180 grader varm luft i 20 min

Peberfrugt sauce:
3 snackpebere (medium størrelse)
Olie
Hvidløg
Basilikum

Fjern indmaden og skær peberne i mindre stykker. Varm olien på pander og tilsæt presset hvidløg og peberfrugterne. Steges ved medium varme i 20 min, så de bliver helt bløde. Derefter kommes de i en skål sammen med en håndfuld basilikum. Blend med en stavblender, til det får konsistens som en tomatsauce.

På denne pizza kom jeg peberfrugtsauce, et stykke oksekød - skåret i skiver, ristet på panden og vendt i chilipesto, tomater, fedtfattig ost og til sidst serranoskinke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar