søndag den 11. marts 2012

A Piece of Heaven


Chokolade-cheesecake

Bund:
250 gr digestive kiks
125 gr usaltet smør

Creme:
4 æg
2 spsk sukker
3 dl piskefløde
400 gr flødeost
100 gr mørk chokolade
100 gr hvid chokolade
6 blade husblas
Tørrede hindbær

1. Kom kiksene i en pose og knus dem med kagerullen eller lign.
2. Smelt smørret og rør det sammen med kiksene
3. Pres massen i madringe og sæt i køleskabet
4. Del æggene i blommer og hvide (brug evt. pastauriserede)
5. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse
6. Pisk æggehviderne stive i en anden skål
7. Pisk fløden til flødeskum
8. Kom skiftevis æggehviderne, flødeskummet og flødeosten i æggeblommerne og vend forsigtigt sammen. Del cremen i 2 skåle
9. Smelt den mørke og hvide chokolade hver for sig oven vandbad
10. Tilsæt den hvide chokolade den ene del af cremen og mørk chokolade i den anden
11. Kom husblassen i koldt vand i 5 min. Pres vandet ud og kom i en gryde til det smelter.
12. Hæld halvdelen af husblassen i cremen med mørk chokolade langsomt. Rør forsigtigt rundt imens. Gør det samme med den hvide chokolade
13. Kom den mørke creme over kiksebundene og stil i køleskabet i 30
min. Rør jævnligt rundt i den hvide creme imens, så det ikke størkner
14. Herefter hældes den hvide creme over.
15. Stil på køl i et par timer inden servering (eller natten over)

Jeg anrettede det i madringe, men man kan også bare bruge en stor rund form. Pynt med tørrede hindbær (jeg ledte længe efter dem, men fandt dem i kop & kande)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar