fredag den 10. februar 2012

Fridag på en fredag

Det skal da fejres med god mad. Lavede fyldt kyllingebryst med serranoskine på bund af gulerodspure. Hertil pommes Anna og en bønnesalat
Kylling:
Kyllingebryst
Pesto
Mozarellaost
Serranoskinke

Skær en lomme i kyllingebrystet og fyld med rød pesto og mozarella ost.
Vikkel et stykke serrano-skinke udenom og luk sammen med træ tandstikker.

Gulerodspure:
Gulerødder
En klat smør

Det ser super flot ud med den orange bund på tallerknen og det er virkeligt let og hurtigt at lave.
Skræl og kog gulerødderne helt møre - 30-40 min
Skær dem i mindre stykker og blend dem med stavblenderen.
Tilføj en klat smør og lidt salt og peber og sæt på køl.

Pommes Anna:
Bagekartofler
Smør
Salt og peber

Skræl nogle bagekartofler og riv dem på på rivejernet i tynde skiver.
Læg dem ud i et lag i et ildfast fad. Smelt lidt smør (rigtigt smør - ikke Kærgården) og pensel kartoflerne. Drys lidt salt og peber udover. Proceduren fortsættes til du har 8-9 lag.
Bages i ovnen på 200 C i ca. 45 min (Mærk lige efter med en kødnål om de er nok)
Sættes derefter på køl (og kan med fordel laves dagen før)
Inden de skal serveres skæres de ud i firkanter og sættes på en bageplade. 
Varm dem i ovnen i ca. 20 min ved 200 C
Sæt evt. ovnen på grill til sidst, hvis du ikke synes de er brune nok.

Bønnesalaten er lavet efter en opskrift fra bogen "Spis maven flad"
Bogen kan altså virkelig anbefales - masser af sunde opskrifter og man får vendt lidt op og ned på de ting som man troede var sunde og usunde. En god slankebog som jeg LOVER virker :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar