onsdag den 18. september 2013

Det kan man da kalde dumt!




Hvorfor kalde en grøntsag for dens farve?
Gulerødder! (Og så er de jo faktisk orange)

Altså den person, der engang fandt denne grøntsag kunne da godt lige have tænkt: "Gad vide om de findes i andre farver"
Ville det måske have været ret smart, hvis æbler havde hedder rødknolde.
Eller pærer hed grønfrugt.

Se selv, hvor uoriginalt er det lige.


Foodfestival'en fandt jeg nemlig fine lilla gulerødder.


Se de var jo også i gul og hvid. 
Men næh nej - vi kalder dem stadig for gulerødder.


Anyways!
Jeg brugte dem til en gulerodssalat.

Det er helt ok, hvis du synes opskriften er lidt for nem.
Og lidt fesen.

Men se lige hvor flotte farverne er. Er det så ikke ok?
Hvis nu du serverer en 3-retters, så ville det helt sikkert klæde retten med denne salat som tilbehør.
Også selvom den er rørt sammen på nul-komma-fem.



Gulerødder (orange, gule, lilla - whatever)
Skræl dem.
Riv dem på et mandolinjern, så tynde som muligt.


Dressing:

2 spsk olie
1 spsk akaciehonning
1 spsk sur/sød sauce
Salt og peber

Rør sammen og hæld over gulerødderne.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar