søndag den 31. marts 2013

Gulerodsbrude




Er der nogen af jer, som ved hvor navnet kommer fra? Jeg synes ikke, det giver nogen mening.


Ca. 25 stk

5 dl lunken vand
50 g gær
Gæren røres ud i vandet

1 dl olie
2 spsk sukker
2 tsk salt
100 g grahamsmel
800 g hvedemel
Ingredienserne røres i.
Ælt godt sammen.

Lad hæve i 1 time



2 æg
200 g gulerødder (ca. 3 store)
100 g solsikkekerner
Lav herefter en fordybning i dejen.
Kom æg og solsikkerkerner i. 
Riv gulerødderne og kom den i også.
Ælt dejen godt sammen igen.

Dejen bliver lidt specielt. Meget fedtet og blød - det er meningen.
Sæt bollerne af med 2 store spiseskeer på en bageplade. 
(Nej, de bliver ikke pænt runde som andre boller)

Bag dem på en bagesten, hvis du har sådan én.
Hvis ikke, så lad bagepladen stå i ovnen, mens den varmer og kom bollerne på en varm plade.

Bages i 13-15 min. ved 230 grader varmluft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar