tirsdag den 10. juli 2012

Hyldeblomstsirup



Hyldeblomster smager bare godt i det meste. Jeg plukkede en masse blomster og lavede det til en sirup, så jeg kan bruge det videre i kager, is og alt muligt andet.

Giver ca. 400 ml sirup
En bærepose hyldeblomster (ja jeg har ikke antallet, men fyldte bare en pose)
1 liter vand
5 dl økologisk rørsukker
Citronsaft
Atamon

Kog vandet sammen med sukkeret, så det opløses.
Tilsæt hyldeblomsterne og lad det trække i køleskabet i mindst et døgn.
Sigt blomsterne fra og tilsæt en smule citronsaft.
Lagen koges nu i en gryde, til det bliver til sirup.
Mit kogte i 2-3 timer. Bemærk - det bliver tykkere når det kommer på køl, så det må stadig gerne være lidt mere flydende en sirup normalt er, når du sætter det på køl.
Skyl et glas i atamon og hæld siruppen på.
Ps: Man kan faktisk også godt bare koge vand, sukker og hyldeblomstsaft ind til en sirup.
Så er det squ da sommer :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar