søndag den 17. marts 2013

Fedtfattig hindbærtærte




Der bliver indtaget en vis mængde kalorier, når man serverer en 3-retters.

Derfor bestemte jeg mig for, at lave en sund dessert.
Helt sund - og uden at det smagte for sundt.
Altså - der skulle jo heller ikke bare serveres et æble.

Jeg fik lavet denne hindbærtærte, som er supernem og smager godt.
Prøv den, næste gang du har lyst til kage, men uden den der dårlige samvittighed.


Bund:

100 g hasselnødder
100 g Kærgården steg og bag
Blend hasselnødderne fint og rør den sammen med fedtstoffet.

100 g rugmel
40 g Isis Perfect Strø (En slags sukker uden kalorier - fås her)
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk natron
Tilsæt alle de tørre ingredienser

1 æg
1-2 dl vand
Tilsæt ægget. Ælt godt sammen.
Tilsæt vand lidt efter lidt, til dejen hænger godt sammen.

Fordel dejen i et tærtefad.
Brug en ske til at smøre dejen ud. Pres evt. sammen med en spartel.

Bag i ca. 30 min ved 180 grader varmluft.


Fyld:

400 g skyr
2 håndfulde hindbær
2 tsk vaniljesukker

Pisk fyldet sammen og fordel over kagen.

Pynt evt. med hakkede hasselnødder.



TIP Du kan sagtens lave kagen dagen før.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar